Pasivní příjem z Affiliate marketingu

Affiliate marketing je fenomenální způsob, jak získat pasivní příjem. Pomocí této strategie prodáváte produkty a služby partnerů výměnou za procento z prodeje za doporučení. V této kategorii najdete pasivní příjmy, které využívají principu odměny za zprostředkování obchodu.

#1 Vytvořte prodejní kanál

Vyberte si firmu, vytvořte pro ní prodejní kanál a pobírejte pravidelné peníze za zprostředkování prodeje.

Každá malá firma potřebuje obchodníka k dosažení a udržení prodeje. Vypracujte si seznam firem, které služeb prostředníků pravidelně využívají. Kontaktujte tyto společnosti a dohodněte si s nimi pevnou částku za zprostředkování obchodu nebo schůzky.

Můžete spolupracovat s firmami z různých odvětví, jejich seznam je nekonečný. Svůj seznam neustále rozšiřujte, za každé zprostředkování získáte odměnu.

Prodejní kanál nemusí být jen na internetu. Může to být i směrová cedule “prodej brambor” na vašem pozemku.

cena
čas

potenciál:

3/5

#2 Kupte si již zaběhlý online podnik

Kupte již zaběhlé affiliate stránky, nebo droshipping eshop a získejte  pasivní příjem z provozu www stránek.

Nákup ziskového on-line obchodu může poskytnout online pasivní příjem bez prvotní práce. Vytvořit vlastní blog, webové stránky nebo aplikaci na které budou vydělávat může to trvat i několik měsíců. Máte-li nějaké peníze, můžete si koupit ziskové on-line podnikání.

Chcete-li tak učinit, vždy se zeptejte na obchodní model, abyste se ujistili, že je opravdu pasivní.

Pokud je to blog, tak se ptejte jak probíhá monetizace. Je-li to aplikace, zajímejte se to zdali ji bude třeba nějak aktualizovat. To platí i u jakékoliv jinéhokoliv typu on-line podnikání. Pokud by byl pasivní jen z 80% a vyžadovalo by to byť jen několik e-mailů, tak zvažte vaše rozhodnutí. Uvědomte si hodnotu vašeho času a položte si otázku jestli to za to opravdu stojí.

Pokud chcete koupit již zaběhlé výdělečníé stránky  navštivte informační portál Webtrh.cz.

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#4 Přeprodávejte hostingové služby

Pobírejte pravidelnou roční provizi z web hostingu vašeho klienta.

Umíte vytvářet webové stránky? Tvoříte webové stránky pro své klienty jako freelancer? Pokud ano, staňte se zprostředkovatelem hostingových služeb.
  1. Nejprve se zapojte do partnerského programu poskytovatele hostingových služeb, který nabízí pravidelnou roční provizi za zprostředkování hostingové služby.
  2. Vytvořte www stránky pro svého zákazníka a umístěte je k poskytovateli hostingu. Pravidelné roční platby za provoz webu nechte platit klienta, abyste s tím neměli žádnou práci.

Pokud web vašeho klienta bude v provozu a bude mu přinášet užitek, tak vám budou na účet pravidelně přicházet pasivní peníze.

cena
čas

potenciál:

3/5

#5 Vytvořte vlastní obchodní MLM síť

Vytvořte vlastní multilevelovou síť a získejte pasivní příjmy z prodejů lidí pod vámi.

Tento způsob generování pasivního příjmu je založen na jednoduchém principu:  Z každého prodeje, který provede někdo “pod vámi” dostanete malou provizi. Je obecně znám pod zkratkou MLM. “Multi Level Marketing” neboli víceúrovňový marketing. Tyto systémy obvykle lákají na velmi lákavé provize a možnost vybudovat si plně pasivní příjem tím, že vybudujete a necháte za sebe pracovat svůj tým.

cena
čas

potenciál:

3/5

#6 Doporučujte zakazníky pro Amazon.com

Vytvořte web pro Amazon.com a vydělávejte pasivní peníze za zprostředkování prodeje jejich produktů.

Vytvořte webovou stránku pro skupinu stejně smýšlejících lidí (“Lyžaři”). Napište recenze, hodnocení nebo srovnání produktů, které si tito lidé kupují (Např. “Lyže”). Zaregistrujte web do partnerské sítě a umístěte na něj partnerské odkazy na nabízené produkty. Pokud návštěvník během své 24 hodinové nákupní cesty projde tímto webem a nakoupí, dostanete provizi za zprostředkování prodeje. Pokud zajistíte webu pravidelnou návštěvnost, získejte zdroj pasivního příjmu.

Zdá se vám Amazon.com v ČR zatím nedostupný? Staňte se affiliate partnerem některých z českých eshopů. Zde je seznam affiliate sítí, kde je můžete najít.

cena
čas

potenciál:

3/5

#7 Generujte peníze pomocí NicheSite  webu

Vytvořte web pro úzkou skupinu stejně smýšlejících lidí a získejte pasivní příjem z prodeje reklamní plochy.

Pokud rozumíte SEO a on-line marketingu, možná máte v plánu vytvořit online průvodce, který vám pomůže získávat potenciální zákazníky a příjmy. Mezi oblíbené odvětví patří pojištění, kreditní karty, vydělávání peněz, stravování a hubnutí a mnoho dalších. Najděte něco, co znáte, a ujistěte se, že získáte správné vztahy se správnými společnostmi, abyste prodali své potenciální zákazníky, nebo se ujistěte, že odkazujete na správné produkty a služby, které vám umožní získat provizi za zprostředkování obchodu.

cena
čas

potenciál:

3/5

#8 Provozujte Obsahové weby

Vytvořte “věčný obsah” a monetizujte ho pomocí Google AdSense.

Vytvořte web s Evergreen obsahem. Zajistěte mu pravidelnou návštěvnost z neplaceného fulltextového vyhledávání a vydělávejte pasivní peníze za zprostředkování prodeje reklamy Google AdSense.

Obchodní model těchto stránek je založen na pronájmu reklamní plochy. U stránky je umístěna reklama, na kterou když uživatel klikne, tak majitel těchto stránek získá provizi za proklik na reklamu.
cena
čas

potenciál:

3/5

#9 Provozujte Webové softwarové služby

Vytvořte “online kalkulačku” a zobrazujte

Příkladem může být třeba jen jedna jediná www stránka s formulářem. Uživatel na ní vyplní pole a stiskne tlačítko “SPOČÍTAT”.  Stránka mu okamžitě spočítá výsledek.

V obsahu této stránky se zobrazuje reklamní box s relevantní reklamou. Když na ni návštěvník klikne, vydělá jejímu majiteli pasivní peníze.

Může jít o Kalkulačku kalorií, Počítadlo vzdálenosti mezi městy, Kalkulačka výpočtu mezd, Kalkulačka investice do podílových fondů, Kalkulačka plodnosti, nebo Online kalkulačky na matematické vzorce.

cena
čas

potenciál:

2.5/5

#10 Vytvářejte Prodejní stránky

Prodávejte informační, nebo digitální produkty pomocí účinného jednostránkového eshopu – Prodejní stránky.

Prodejní stránka je obvykle jedna rozsáhlá („dlouhá“) samostatná stránka vytvořená za jediným specifickým účelem – přeměnit návštěvníka v zákazníka. Na jedné stránce podáváte veškeré informace a podrobnosti o vašem produktu včetně tlačítka „objednat“.

Toto řešení je vhodné především pro prodej informačních a digitálních produktů jako jsou eknihy, koučovací balíčky, konference, online kurzy a programy. Ale stejně účinně mohou prodávat i fyzické produkty, jako jsou například knihy.

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#11 Generujte nabídky pomocí Lead generátorů

Jedním ze způsobů, jak dosáhnout pasivního příjmu je, vytvořit webové stránky, které budou generovat poptávku. Řekněme, že jste vytvořili webové stránky, které se zaměřují na nemovitosti. Stránky by sloužili proto, abyste vzdělávali lidi o vlastnictví domů. Nebo byste je vzdělávali o investicích do nemovitostí. Když se někdo ozve, odkážete ho na smluveného profesionála v oblasti nemovitostí. Za tuto “prokázanou”službu od něj dostanete pasivní odměnu.

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#12 Vydělávejte pomocí blogu

Nejdůležitější metodou generování online pasivních příjmů je provozování blogu. Blogy mohou vytvářet obrovské množství příjmů, ale ne rychle. Pokud plánujete založit blog, pochopte, že to  zabere obrovské množství práce a času, abyste uspěli. Pokud máte znalosti o tom, co je optimalizace pro vyhledávače, marketing sociálních médií a schopnost psát vysoce hodnotný obsah, pak budete můžete uspět jako bloger. Jakmile se váš blog stane populární, poskytuje vám platformu a publikum, aby vám vygenerovaly více toků příjmů. Generovat pasivní příjmy můžete například těmito způsoby:

  1. Provize za doporučení – Zapojte blog do některého z partnerských programů a vložte na svůj web partnerské odkazy. Když na něj návštěvník při své nákupní cestě klikne a poté u partnera nakoupí, dostanete provizi z kupní ceny za zprostředkování prodeje.
  2. Pronájem partnerských odkazů – Odkazy v postranních boxech, patičkách a sekcích mají hodnotu z hlediska SEO. Tyto odkazy můžete dlouhodobě pronajímat.
  3. Odměna za proklik na reklamu Google Adsense – Na stránce blogu je umístěna reklama, na kterou když uživatel klikne, tak získáte provizi za proklik na reklamu.
cena
čas

potenciál:

4/5

#13 Provozujte Dropshipping eshop

“Dropshipping je obchodní model, ve kterém maloobchodní prodejce nabízí zboží svého velkoobchodního dodavatele či přímého výrobce. Jím nabízené zboží fyzicky nenakupuje do svého skladu, ale své objednávky rovnou směřuje na svého dodavatele/výrobce, aby je dopravil přímo zákazníkovi. Prodejce u svého dodavatele/přímého výrobce nakupuje za velkoobchodní ceny a po každé transakci mu připadne rozdíl mezi maloobchodní a velkoobchodní cenou.” Wikipedia

Nikdy se s fyzickým produktem nevidíte, nebudete s ním manipulovat ani nebudete nic dělat. Nemusíte mít žádný inventář, režijní náklady ani náklady na skladování. Nemáte téměř žádnou odpovědnost. Jen celý proces řídíte a pobíráte pasivní peníze.

  • Dropshipping s prodejem tiskovin
cena
čas

potenciál:

3/5