Jak vydělat peníze na Facebooku

Facebook je největší sociální mediální síť na světě. Ať už vlastníte plnohodnotnou firmu nebo chcete prodat pouze jednu položku, s Facebookem může vydělat kdokoli.

Pokud používáte Facebook pouze ke komunikaci s přáteli a kvízy, zvažte některé z těchto návrhů, které zvýší váš vedlejší příjem.

12 způsobů, jak vydělávat peníze na Facebooku?

#1. Napište příspěvek na Facebooku

Pokud chcete prodat pouze svým současným přátelům z Facebooku, můžete napsat příspěvek. V poli „Co máte na mysli?“ Začněte psát, co chcete prodat. Můžete také přidat obrázek. Příspěvky sdílejí pouze se svými přáteli, ale mohou je vidět i ostatní, které nevíte, jestli váš příspěvek sdílí.

Možná jste viděli své vlastní přátele prodávající auta, nemovitosti a další majetky místo toho, abyste procházeli potíží s prodejem cizím lidem. Pokud jste na Facebooku nikdy nic neprodali, můžete jako příklad modelovat svůj příspěvek.

Jakmile přítel nebo člen skupiny projeví zájem, pokračujte v konverzaci na Facebook Messenger. Tato soukromá služba pro zasílání zpráv chatu vám umožní zůstat v kontaktu s předchozími zákazníky a potenciálními zákazníky, kteří poprvé neprovedli prodej.

#2. Připojte se k místním skupinám nákupu a prodeje

Pokud se snažíte prodat na místě, je tu velká šance, že pravděpodobně nebudete prodávat příteli. Proto se také musíte připojit ke svým místním skupinám pro nákup a prodej. Facebook usnadňuje prodej, protože příspěvek můžete obvykle vytvořit v jedné skupině a před výběrem příspěvku si můžete vybrat jiné skupiny.

Řekněme například, že chcete prodat své auto. Vaše místní město, nebo kraj má s největší pravděpodobností nejméně dvě různé skupiny na nákup a prodej, které přijímají výpisy ojetých vozů. I když vytvoříte pouze jeden příspěvek, zobrazí se ve více skupinách a dostanete se k více členům Facebooku.

Mezi nejoblíbenější skupiny patří prodej garáží a automobily. Chcete-li rychle najít skupiny ve vaší oblasti, klikněte na nabídku „Koupit a prodat skupiny“ v nabídce Prozkoumat. Můžete také vyhledat názvy skupin, které budou filtrovat také různé možnosti.

Každá skupina má odlišné zásady prodeje, proto si před zveřejněním přečtěte pokyny skupiny. Jinak mohou moderátoři vašeho příspěvku váš příspěvek odstranit, nebo vás ze skupiny vyloučit.

Pokud pro položky, které chcete prodat, neexistuje místní skupina, můžete zvážit založení vlastní skupiny.

#3. Prodejte na Facebook Marketplace

Facebook Marketplacce je funkce zdarma pro všechny, kde můžete nakupovat, prodávat nebo obchodovat téměř cokoli ve vaší místní oblasti. I když to není tak specializované jako místní skupiny pro nákup a prodej, každý má přístup na Facebook Marketplace, takže může snadno sdílet váš příspěvek se svými přáteli a možná dokonce najít to zvláštní, co hledali.

#4. Vydělávejte bonusy za doporučení

Používáte službu online, kterou prostě milujete a chcete ji sdílet s ostatními? Osobní doporučení je jednou z nejúčinnějších forem reklamy. Společnosti to vědí, a proto nabízejí bonus za doporučení, když se vaši přátelé připojí prostřednictvím sociálních médií.

Jedna společnost, která nabízí sociální média za doporučení přítele, je Rakuten. Možná je již využíváte k tomu, abyste vydělali peníze na téměř každý online nákup sami! Můžete odeslat e-mailové pozvánky nebo kliknout na tlačítka sdílení sociálních médií v účtu a sdílet odkaz na doporučení. Pokud se váš přítel zaregistruje prostřednictvím odkazu na doporučení, můžete získat peněžní bonus!

Více společností, které pravidelně používáte, nabízí bonusy za doporučení, než byste si mohli uvědomit. Udělejte si minutu nebo dvě a zjistěte, zda můžete vydělat nějaké extra peníze sdílením svých oblíbených aplikací a webových stránek na sociálních médiích.

#5. Pořádejte FB soutěže

Některé společnosti a blogy pořádají soutěže a vy můžete vydělávat příspěvky sdílením svého odkazu na Facebooku nebo sledováním jejich Facebookové stránky. Můžete se také připojit ke skupinám soutěží a dárkových předmětů a najít také nejnovější příležitosti.

Mnoho z těchto soutěží je zdarma, takže jediným požadavkem je váš čas. Každý dárek je jiný, ale možná budete mít šanci vyhrát dárkové karty, kuchyňské pomůcky nebo novou sadu zahradních grilů.

#6. Spravujte Facebookové reklamy

Pro tento návrh musíte nejprve vytvořit stránku Facebooku pro svou firmu nebo web. Ve skutečnosti považujte Stránky za „Facebook pro podnikání“. Vytvoření stránky je zdarma a trvá jen několik minut a každá firma nebo web je způsobilý. Pokud potřebujete vizuální příklad, navštivte stránku Facebooku Well Kept Wallet, kde získáte představu o tom, jak může vaše stránka vypadat.

Po vytvoření stránky můžete sdílet příspěvky se svými sledovateli stejně jako můžete psát příspěvky na své osobní časové ose. Stránky na Facebooku jsou ekvivalentem sociálních médií, které mají adresáře; můžete pravidelně posílat zprávy svým nejvěrnějším následovníkům. Například zmrzlinářské salóny mohou zveřejňovat týdenní příspěvek se zmínkou o chuti týdne.

Nezapomeňte však, že můžete vydělávat peníze za vysílání reklam na Facebooku, abyste oslovili lidi, kteří v současné době vaši stránku nesledují.

#7. Investujte do Facebooku

To je další způsob, který může kdokoli použít k vydělávání peněz na Facebooku. A nemusíte si ani vytvářet účet na Facebooku! I když byste to mohli najít ironicky, Facebook je veřejně obchodovanou společností.

Symbol burzovního symbolu na Facebooku je FB a lze jej zakoupit s jakýmkoli zprostředkovatelem na vašem IRA nebo zdanitelném brokerském účtu.

Stejně jako u každé investice na akciovém trhu je i na Facebooku zaručeno, že vám vydělá peníze. Jeho cena akcií může denně kolísat, takže byste měli investovat a plánovat dlouhodobé udržení zisku. Pokud dáváte přednost méně volatilnímu způsobu investování do Facebooku, můžete zvážit nákup indexového fondu, který v současné době drží Facebook ve svém portfoliu.

#8. Najdětě si přes Facebook práci

Facebook má také svůj vlastní pracovní plán, který vám pomůže najít novou práci. Místní společnosti budou inzerovat otevřené pozice na kartě „Pracovní místa“. Na této stránce najdete pozice na plný a částečný úvazek pro mnoho průmyslových odvětví, takže přejděte dolů a podívejte se na všechny příležitosti.

Kromě tlačítka Práce na Facebooku existuje mnoho skupin, které také vedou seznam online úloh. Můžete se připojit k různým skupinám a vyhledat vedoucí práce a také získat informace o procesu žádosti a pracovních zkušenostech od ostatních členů skupiny.

#9. Staňte se manažerem sociálních médií

Můžete také dostávat zaplaceno za správu firemních účtů sociálních médií. Jako virtuální asistent sociálních médií mohou vaše povinnosti zahrnovat:

  • Plánování příspěvků na sociálních médiích
  • Reakce na komentáře a interakce s následovníky
  • Vytváření grafiky sociálních médií
  • Sledování metrik reklamních kampaní
  • Budování velikosti publika

Existuje velká šance, že budete muset spravovat účet sociálních médií na jiných platformách kromě Facebooku. Dobrým nápadem tedy může být alespoň seznámení s většími platformami, jako jsou Instagram, Pinterest a Twitter.

Pokud jste na Facebooku zběhlý, může to pro vás být  skvělá příležitost pracovat z domova a vydělat si částečný úvazek s flexibilními hodinami.

#10. Připojte se ke skupinám Facebooku a pomozte ostatním

Další možností, jak s Facebookem vydělat peníze, je připojit se ke skupinám a pomoci odpovědět na otázky lidí. Toto bude schůdná možnost pro blogery a majitele firem.

Jediné, co musíte udělat, je najít skupiny, které odpovídají vaší oblasti odborných znalostí. Svým způsobem lze říci, že tyto skupiny nahradily roli online fór, která byla v internetové éře před Facebookem populární.

Pokud jste chytrý investor, můžete se připojit k několika investičním skupinám a pomoci lidem s jejich různými investičními otázkami. Můžete například porovnat bezplatné investiční aplikace nebo zda převrátit 401 tis.

I když investování není vaše specialita, najdete skupinu, která je pro vás. Když pomáháte lidem, můžete si vybudovat pověst a dokonce přidat odkazy na svůj web, abyste pomohli čtenáři. Každá návštěva stránky znamená větší návštěvnost webových stránek, která může potenciálně zvýšit hodnocení vašeho vyhledávače a možná dokonce vydělat provizi za affiliate partnera.

Pokud nejste moderátorem, možná nebudete moci zveřejnit přidružené odkazy nebo články, které propagují sami sebe. Mnoho skupin má tyto zásady, aby omezovaly spam na minimum, takže čtenář dostává spolehlivé a nestranné rady.

#11. Vytvořte živá videa na Facebooku

Pokud nejste stydliví, může být Facebook Live dalším zábavným způsobem, jak si vytvořit osobní značku. Možná vytvoříte videa, která ukazují, jak pracujete z domova nebo jak produkt používáte v reálném čase.

Vzhledem k tomu, že rychlost internetového připojení neustále roste, živé přenosy se stále častěji vyskytují a YouTube není jedinou video platformou ve městě.

#12. Hledejte kritické bezpečnostní nedostatky

Facebook a další velké webové stránky se vždy snaží uzavřít bezpečnostní nedostatky, které mohou hackerovi proniknout na web. Pokud máte rádi testování webových stránek, program Facebook Bug Bounty vám umožní nahlásit chyby kódování, které je třeba opravit. Pokud jste chybu dosud na Facebooku nenahlásili, můžete za svou píli zaplatit.

I když najdete nahlášenou chybu, nahláste ji přesto. Zlepší to uživatelské prostředí pro nás ostatní!

Shrnutí

S Facebookem může vydělat kdokoli. Nezáleží na tom, zda chcete prodávat na místě nebo chcete propagovat web online. Spojením skupin, interakcí s ostatními členy Facebooku a možná i spuštěním placené reklamy nebo dvou můžete na Facebooku dosáhnout opakovaného příjmu, pokud si to přejete.

I když chcete pouze uvést prodej garáží nebo prodat své staré auto a vydělat peníze jednou, Facebook je bezplatný a efektivní způsob, jak ostatním sdělit, co máte na prodej.

Případové studie:

Už jste někdy s Facebookem vydělali peníze? Pokud ano, podělte se prosím s námi o svůj příběh.