Pasivní příjmy z vlastnictví fyzického majetku

#1 Pronajímejte vlastní nemovitosti

Pronájem domu je jedním z nejstarších pasivních příjmů vůbec. Lidé budou vždy potřebovat místo k životu, ale nemusí si vždy dovolit splácet hypotéku. Tam, kde je nemovitost k prodeji, může být příležitost, jak získat pasivní příjem.

Zajímá vás, jak můžete i vy generovat pravidelné měsíční peníze z nemovitostí? Na tomto videu se dozvíte, jak je to možné v České republice v roce 2020.

+ Pronajímejte parkovací místo

Koupili jste panelákový byt s parkovacím místem a nemáte auto? Pronajměte toto místo někomu, kdo ho má a je vám za něj ochoten měsíčně platit. Pokud někoho seženete, tak jste právě získali pasivní příjem.

cena
čas

potenciál:

3.2/5

#2 Pronajímejte volný pokoj přes AirBnb

Pronajímejte volný pokoj vašeho domu, nebo bytu přes AirBnb.

Máte další pokoj, který zřídka používáte? Proč to nepůjčit někomu, kdo hledá krátkodobý pronájem na Airbnb. Existují miliony lidí, kteří používají Airbnb, aby našli místo pobytu místo pobytu v hotelu.

Zatímco hotely zaměřují svou strategii na vlastnictví zdrojů, jako jsou pokoje a maximalizaci míry obsazenosti, Airbnb se zaměřuje na správu trhu. Vlastnictví je místo toho ponecháno v rukou veřejnosti.

Jak funguje Airbnb?

Airbnb je platforma, kde se mohou hostitelé, lidé, kteří si chtějí pronajmout svůj majetek, a cestovatele, kteří chtějí pronajatý majetek využívat.

Cestovatelé si mohou kdykoli vyhledat všechny nabídky, ale aby si mohli rezervovat jakoukoli rezervaci a kontaktovat hostitele. Jakmile naleznou správný typ nemovitosti, mohou pokračovat a odeslat rezervační formulář kliknutím na tlačítko „Zarezervovat“. Tím se cestovatel přivede do zabezpečeného platebního systému.

Airbnb účtuje kdekoli mezi 6 – 12% servisním poplatkem, + 3% za zákaznickou podporu a záruky. Cestující nejsou zpoplatňováni, dokud hostitel nepotvrdí rezervaci.

Platba hostiteli však není okamžitě převedena. Po přihlášení zůstane u Airbnb 24 hodin. Způsoby výplaty se liší v závislosti na měnách a zemi hostitele.

Společnost Airbnb ve druhém čtvrtletí roku 2019 vykázala miliardu tržeb, což je 40% růst oproti roku 2018. (zdroj: alltherooms.com).

Realitní makléři očekávají, že tyto byty dříve či později přijdou na trh běžných dlouhodobých pronájmů a zlevní činže.

cena
čas

potenciál:

2.1/5

#3 Pronajímejte plochu svého auta

Pronajímejte plochu svého auta k reklamě.

Wrapify je aplikace, která vám zaplatí za inzerci značek a firem na vaše autě. Podle webových stránek mohou řidiči dostat až 100 USD za měsíc. Abyste mohli začít, musíte si aplikaci stáhnout a sledovat jízdu. Jakmile splníte minimální požadavky na kvalifikaci, budete informováni o dostupnosti kampaně ve vaší oblasti. Zaregistrujte se a  začněte získávat pasivní příjem za jízdu, kterou už děláte. Zde jse příklady dalších firem, které vám zaplatí pasivní peníze za to, že vozíte cizí reklamu na svém autě.

cena
čas

potenciál:

1.6/5

#4 Pronajímejte reklamní plochu na vašem domě

Získejte pasivní peníze z pronájmu reklamní plochy na vlastním domě.

Bydlíte v domě poblíž centra města, nebo v bezprostřední blízkosti nějaké rušné komunikace? Provádíte rekonstrukci fasády? Zkuste ji využít pro zdroj svého příjmu! Zjistěte si u místních reklamních agentur, zda by o tento prostor měly zájem. Pronájem se většinou pohybuje v rozmezí 1000 – 6000 Kč za měsíc.

cena
čas

potenciál:

1.6/5

#5 Pronajímejte vlastní věci

Může to být auto, motorka, čtyřkolka, kolo, dron, kamera, zrcadlovka, projektor, lešení. nebo nějaká technika. V podstatě cokoli co lidé nepotřebují každý den. Na stejném principu fungují půjčovny. Vy si ale nemusíte budovat firmu, ale stačí vám koupit si hodnotnou věc. Příjem sice nemusí být pravidelný, ale pokud za vámi přijde někdo, kdo si chce od vás půjčit věc, kterou zrovna nepoužíváte a zaplatí vám za to, tak se to dá považovat také za pasivní příjem, ne?

+ Půjčujte vlastní auto

Průměrný vůz je v garáži nečinně asi 22 hodin denně. Co kdybyste mohli proměnit čas, kdy jste nepotřebovali své auto do pasivního příjmu? To je příslib platforem pro pronájem aut typu peer-to-peer, jako je Turo a Getaround. Tato tržiště poskytují způsob, jak nabízet vaše vozidlo k pronájmu, nastavit ceny a dostat zaplaceno.

cena
čas

potenciál:

1.2/5