Jak vydělat peníze na Pinterestu

V listopadu roku 2013 měl Pinterest 70 milionů uživatelů, z toho 80 procent žen, a získalo 2,5 miliardy zobrazení stránek měsíčně. Existuje mnoho způsobů, jak vydělat peníze pomocí Pinterestu, a jak síť neustále roste, vaše příležitosti také porostou. Pojďme se podívat na některé účinné způsoby, jak vydělat peníze pomocí Pinterestu.

Co je Pinterest?

Pinterest si představte jako veřejnou on-line nástěnku, kam si připíchnete hezké obrázky („pin“ znamená anglicky „špendlík“ nebo „připíchnout“). Ty pak sdílíte se svými kamarády. Obrázky v Pinterestu je možné si také uspořádat do vámi vybraných kategorií nebo na svou nástěnku připíchnout fotku z nástěnky někoho jiného.

7 účinných způsobů, jak vydělat peníze na Pinterestu

Hledáte způsoby, jak vydělat peníze na Pinterestu? Spíše než dívat se na Pinterest jako na jednoduchou síť pro sdílení fotografií, považujte ji za svou vlastní globální nástěnku. V listopadu roku 2013 měl Pinterest 70 milionů uživatelů, z toho 80 procent žen, a získalo 2,5 miliardy zobrazení stránek měsíčně. Existuje mnoho způsobů, jak vydělat peníze pomocí Pinterestu, a jak síť neustále roste, vaše příležitosti také porostou. Pojďme se podívat na některé účinné způsoby, jak vydělat peníze pomocí Pinterestu.

#1. Sledujte svou vášeň, vybudujte publikum a prodejte jim.

O co se zajímáte? Pokud lidé utrácejí peníze v oblasti, kterou milujete, můžete vydělat peníze.

Řekněme, že jste příznivec fitness. Milujete být fit a zůstat fit. Vyberete si cílové publikum: ženy ve svých dvaceti letech, které chtějí být fit a atraktivní. Vytvořte účet Pinterest a desky, které přitahují toto publikum.

Získejte sledovatele na své desky a vytvořte seznam adres. Někteří nadšení uživatelé Pinterest mají milion sledovatelů a další. K tomu, abyste mohli prodávat publiku, nepotřebujete tolik sledovatelů svého účtu. Pokud nevíte, co prodat, nebojte se. Jakmile budete mít několik tisíc následovníků, obchodníci vás osloví nabídkami.

#2. Vyberte společnost, kterou chcete propagovat, a požádejte o sponzorství.

Cílte na skupinu a vytvořte své příznivce Pinterestu, jak jsme diskutovali výše. Poté vyberte společnosti nabízející produkty, které osloví vaše publikum. Zůstaňte u našeho „fitness“ publika a můžete oslovit společnosti, které prodávají posilovací stroje nebo sportovní nápoje.

Sdílejte statistiky svého účtu Pinterest se společnostmi, které oslovujete, a požádejte o sponzorství. Nabídněte jim obchod: mohou používat značku na vašem účtu po dobu jednoho roku.

#3. Propagujte přidružené produkty.

Mnoho společností chce přidružené společnosti, které budou propagovat své výrobky za malou provizi za prodej, který bude výsledkem. Najděte společnosti, které prodávají produkty, které můžete propagovat, a zaregistrujte se jako přidružená společnost. Poté propagujte produkty na svých deskách pomocí partnerských odkazů.

Tip: Ke správě odkazů použijte službu zkracování adres URL, například Bitly. Budete moci sledovat kolíky a desky podle počtu kliknutí.

Pokud jde o spam. Pravidelně Pinterest podniká kroky proti spamerům přidruženého marketingu. Pokud se vám to podaří, propojte vaše kolíky s vlastním webem, kde můžete použít přidružené odkazy.

#4. Použijte strategie optimalizace pro vyhledávače (SEO), abyste se dostali na Pinterest.

Pokud chcete vydělat peníze na Pinterestu, lidé musí být schopni najít vaše kolíky a desky, takže použijte SEO strategie. Nejen, že vás najdete na Pinterestu, ale také prostřednictvím hlavních vyhledávačů, jako je Google.

Využijte svůj profil „About“ co nejlépe. Máte 200 znaků (přibližně 50 slov). Buďte jasní a popisní pomocí klíčových slov, která od vyhledávačů očekáváte.

Používejte také strategie SEO na svých kolících. Každý špendlík umožňuje popis 500 znaků (přibližně 100 slov), takže co nejlépe využijte přidáním klíčových slov a odkazů. Zahrňte klíčová slova přirozeně, nikoli spamovým způsobem.

#5. Vytvořte soutěže na Pinterestu za účelem prodeje vlastních produktů.

Možná chcete na Pinterestu prodat své vlastní produkty. Zvažte vytvoření soutěží. Jsou populární a mohou vám pomoci vydělat peníze.

Nezapomeňte však na Pinterestovy pokyny:

“Soutěže jsou běžnou taktikou, kterou podniky používají, aby přiměly lidi, aby se zapojili do své značky, a naučili jsme se hodně o tom, jak pracují na Pinterestu. Dobře, mohou to být spouštěče, které lidem pomohou přemýšlet o vaší značce a hovořit o ní. Mohou však také lidi motivovat k tomu, aby přidali špendlíky, o které se opravdu nezajímají, a proto se špendlíky ze soutěží mohou často cítit irelevantní a dokonce i spamové.”

Pinterest chrání zkušenosti uživatelů. To je skvělé, protože to zajistí, že síť bude nadále růst.

#6. Připněte špendlíky ostatních, abyste získali publikum a vydělali peníze.

Pinterest je sociální síť, takže nejjednodušší způsob, jak přimět lidi, aby si připnuli špendlíky, je být aktivní. Připnout špendlíky ostatních, zejména ty ve vaší cílové skupině. Všimnou si vás a mohou dokonce začít sledovat vaše desky.