Pasivní příjem z investování

“Investování je kupování aktiv, které se časem zhodnocují nebo které přinášejí majiteli pravidelný pasivní příjem.”

“Investování je vydělávání peněz s penězi.”

#1 Investujte do výnosných spořících účtů

Vložte své peníze do vysoce výnosového spořicího účtu.

Udržování peněz na běžném bankovním účtu je téměř totožné, jako mít peníze  pod polštářem. Úroky z bankovních účttů jsou ale velmi malé (zpravidla kolem 0,05% RPS). Navíc udržení většiny vašich peněz na běžném bankovním účtu ztrácí nadpoloviční hodnotu kvůli inflaci.

Chcete-li získat nějaké skutečné peníze hledejte nějaký vysoce výnosový spořicí účet. Nebude z vás sice boháč, ale pokud potřebujete mít přístup k vašim penězům bez poplatků a chcete přitom hrát na jistotu, tak je to skvělá volba.

CIT Bank je jeden z nejpopulárnějších online spořicích účtů s vysokými výnosy. Vaše peníze mohou vydělat 1,55%, což je přibližně 25krát více než běžné spořicí účty. Kromě toho neúčtují žádné poplatky.

Hledáte nejvýhodnější spořicí účet v České republice v roce 2019?

Podívejte se na přehledné srovnání spořicích účtů.

cena
čas

potenciál:

2/5

#2 Investujte do investičního alkoholu

Hledáte netradiční formu zhodnocení vašich peněz? Hledáte bezpečnou dlouhodobou investici? Investujte do investičních lahví. Čím dříve ji koupíte, tím větší zisk můžete do budoucna čekat. I prázdné lahve mohou býti vhodné k investování.

Sbírejte limitované edice alkoholu. Mají vysoký potenciál na růst ceny.
Celý komplet od určité sběratelské edice zvyšujete hodnotu celé sbírky.

Hodnotu mají i prázdné lahve alkoholu. Ty také rostou na ceně. Zajímejte se o ročníkové lahve, lahve ku příležitosti významných událostí, netradiční limitované lahve s uměleckým motivem, retro lahve a obecně staré lahve.
To, že některé lahve nemají atraktivní obal, neznamená, že nemohou být vhodnou investicí.

Roční zhodnocení se pohybuje kolem 15 % – 50 %. Pokud se budete tomuto trhu věnovat déle, dokážete své peníze i zněkolikanásobit.

cena
čas

potenciál:

0.1/5

#3 Investujte do společnosti jako tichý partner

Víte o úspěšném podnikání, které potřebuje kapitál pro expanzi? Pokud ano, můžete se stát něčím malým investičním investorem a poskytnout potřebný kapitál. Spíše než nabízet půjčku vlastníkovi firmy, můžete to považovat za obchodní příležitost.

Máte přehled v restauračním průmyslu? Můžete investovat do restaurace a stát se tichým partnerem tímto způsobem. Rozumíte online marketingu? Pomozte některému z vašich zákazníků rozjet profitabilní online podnikání do fáze automatizace prodejních procesů. Pokud bude vydělávat pasivní peníze váš zákazník, budete mít pasivní příjem i vy.

cena
čas

potenciál:

4/5

#4 Investujte do dluhopisů

Kupte si akcie prosperující společnosti a pobírejte dividenda ze zisku.

Když si kupujete korporátní dluhopis, vypůjčíte peníze podnikům, které je vydaly výměnou za výplaty úroků. Společnost může tyto peníze využít k vybudování nových továren, ke zvýšení výnosů z vlastního kapitálu, získání konkurentů, investování do expanze produktů, refinancování starého dluhu nebo řady dalších věcí, které představenstvo a  management považují za dobrá nápad.  

V budoucím termínu splatnosti vám budou peníze vráceny a dluhopis přestane existovat. Do té doby obdržíte roční úrokový výnos ve výši kuponové sazby dluhopisu. 

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#5 Investujte do indexových fondů

Jediné, co musíte udělat, je rozhodnout se, investovat, a pak sedět a relaxovat. Vaše akciové portfolio pojede na autopilota.

Indexové ETF fondy jsou formou pasivního investování s nízkou nákladovostí. V indexovém ETF jsou obsaženy všechny akcie z daného indexu, včetně řady velkých společností. Investor se tak nemusí soustředit na to, aby zvolil správně jednu společnost do níž bude investovat. Participuje totiž na zhodnocení celého indexu, což eliminuje výkyvy cen akcií jednotlivých společností, které jsou v konkrétním indexu obsaženy.

Warren Buffett uvedl. “Pravidelné nakupování nízkonákladového fondu kopírujícího index S&P 500 je to co dává největší smysl”. Proč si to tento legendární investor myslí? Jednak proto, že je mnohdy pro portfolio manažery aktivně spravovaných fondů obtížné dosáhnout stejného výnosu jakého dosáhne index S&P 500 (+12,17 % ročně) a také proto, že nákladovost na nákup akcií několika vybraných společností může být vyšší než investování prostřednictvím indexových fondů.

cena
čas

potenciál:

3/5

#6 Investujte do anuit

Anuita je pojistný produkt, který zakoupíte, který vám pak provádí platby měsíčně, čtvrtletně, ročně po dobu určitou, obvykle po celou dobu životnosti. Kupujete například anuitu ve výši 10 000 USD se 4% cenou a za termín anuity byste dostali 400 dolarů ročně. Můžete také přijmout i paušální částku. Anuity často přicházejí s mnoha poplatky, ale nevyžaduje to více práce.

Pokud nechcete riskovat ztrátu a hledáte spolehlivý zdroj pasivního příjmu, tak jsou aunity tou správnou volbou.

cena
čas

potenciál:

3/5

#7 Investujte do P2P půjček

Investujte do půjčky a každý měsíc dostávejte zpět své peníze navýšené o výnos. 

Pro úvěr už nemusíte jen do banky, vynechat můžete i nebankovní společnosti. Prostřednictvím P2P platformy si půjčíte od konkrétních lidí.  

Na jedné straně zájemce o úvěr, na straně druhé investor – soukromá osoba ochotná půjčit. Mezi nimi peer-to-peer platformy, které půjčku (respektive investici) zprostředkují. Vystaví poptávku žadatele, sepíší smlouvu a zajistí přesun peněz mezi dlužníkem a věřitelem. 

Zonky.cz vám nabídne půjčky, do kterých můžete investovat podle míry rizika výše výnosu. Ten se v průměru pohybuje okolo 6%. Do jedné půjčky můžete investovat 200 Kč a 20.000 Kč stejně jako ostatní investoři. Každý měsíc pak dostáváte zpět své peníze, které jste investovali navýšené o výnos. 

cena
čas

potenciál:

4/5

#8 Investujte do nemovitostí prostřednictvím Crowdfunded webových portálů

Nemovitost je již dlouho považována za jeden z nejlepších způsobů budování dlouhodobého bohatství. Koneckonců všichni potřebujeme střechy nad našimi hlavami. Jediným problémem je, že na nákup investic do nemovitostí je zapotřebí nemalého štěstí.

Existuje však i jiná možnost. Nyní můžete investovat do obchodů s nemovitostmi prostřednictvím Crowdfunded webových portálů.

Pokud nemáte čas, dovednosti nebo peníze na pronájem nemovitostí, crowdfunded nemovitosti vám umožní vlastnit pronájem nemovitosti bez starostí. A investice do nemovitostí, kterou jste získáte, pomáhají diverzifikovat vaše investiční portfolio a přitom získávat potenciálně vyšší návratnost investic.

Crowdfunded webové portály:

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#9 investujte do již zaběhlého online podniku

Kupte již zaběhlé affiliate stránky, nebo droshipping eshop a získejte  pasivní příjem z provozu www stránek.

Nákup ziskového on-line obchodu může poskytnout online pasivní příjem bez prvotní práce. Vytvořit vlastní blog, webové stránky nebo aplikaci na které budou vydělávat může to trvat i několik měsíců. Máte-li nějaké peníze, můžete si koupit ziskové on-line podnikání.

Chcete-li tak učinit, vždy se zeptejte na obchodní model, abyste se ujistili, že je opravdu pasivní.

Pokud je to blog, tak se ptejte jak probíhá monetizace. Je-li to aplikace, zajímejte se to zdali ji bude třeba nějak aktualizovat. To platí i u jakékoliv jinéhokoliv typu on-line podnikání. Pokud by byl pasivní jen z 80% a vyžadovalo by to byť jen několik e-mailů, tak zvažte vaše rozhodnutí. Uvědomte si hodnotu vašeho času a položte si otázku jestli to za to opravdu stojí.

Pokud chcete koupit již zaběhlé výdělečníé stránky  navštivte informační portál Webtrh.cz.

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#10 Pronajímejte vlastní věci

Může to být auto, motorka, čtyřkolka, kolo, dron, kamera, zrcadlovka, projektor, lešení. nebo nějaká technika. V podstatě cokoli co lidé nepotřebují každý den. Na stejném principu fungují půjčovny. Vy si ale nemusíte budovat firmu, ale stačí vám koupit si hodnotnou věc. Příjem sice nemusí být pravidelný, ale pokud za vámi přijde někdo, kdo si chce od vás půjčit věc, kterou zrovna nepoužíváte a zaplatí vám za to, tak se to dá považovat také za pasivní příjem, ne?

+ Půjčujte vlastní auto

Průměrný vůz je v garáži nečinně asi 22 hodin denně. Co kdybyste mohli proměnit čas, kdy jste nepotřebovali své auto do pasivního příjmu? To je příslib platforem pro pronájem aut typu peer-to-peer, jako je Turo a Getaround. Tato tržiště poskytují způsob, jak nabízet vaše vozidlo k pronájmu, nastavit ceny a dostat zaplaceno.

cena
čas

potenciál:

1.2/5