Pasivní peníze z intelektuálního vlastnictví

Intelektuálního vlastnictví, autorská práva, hudba, autorská videa, poplatky z publikování, licence, franchising, …

#1 Vynalezněte vynález

Vynalezněte vynález, patentujte si ho, získete výhradní právo k průmyslovému využití vašeho patentu.

V ČR začněte na oficiálním webu Úřadu průmyslového vlastnictví. Úřad průmyslového vlastnictví je ústředním orgánem státní správy České republiky na ochranu průmyslového vlastnictví.

Mezi jeho základní funkci patří poskytování ochrany na vynálezy, průmyslové vzory, užitné vzory, topografie polovodičových výrobků, ochranné známky, zeměpisná označení a označení původu výrobků a vede příslušné rejstříky o těchto předmětech průmyslových práv.

Na patents.google.com. můžete najít plné znění patentů z celého světa.

Pokud si myslíte něco, co na co by šlo využít patentové právo, vyzkoušejte v iformační portál vynalez-patent.cz.

Chcete podpořit nadějnou vizi a investovat? Zajímají vás kreativní projekty a technologické inovace?

Pokud ano, tak vyzkoušejte Kickstarter.comJde o internetovou platformu, která je založena na přímém financování ostatními lidmi, kteří svým přispěním rozhodují, zda daný projekt uspěje, či nikoli.[1]. Služba funguje od 4/2009.

Tagy:  užitný vzor, průmyslový vzor, ochranná známka, European Patent a European Trademark?

Klíčovým odvětví se stane Lékařství a Biotechnologie. Vývoj vakcíny proti nákaze se stanou celosvětovou prioritou. Pokud to budete Vy, tak máte zajištěn pasivní příjem na 100%.

cena
čas

potenciál:

3/5

#2 Licencujte svůj produktový design

Navrhujte produktový design a prodávejte ho přes Amazon Merch, nebo Cafe Press.com.

Kreativní návrháři mají široký výběr míst pro prodej svých návrhů. Jednou z možností je využít platformu jako je CafePress, k prodeji návrhů. Je to jednoduchý model. Vytváříte a nahrajete návrh. CafePress prodává vaše návrhy na tričkách, mikinách a mnoha dalších produktech. Vy vyděláváte peníze z návrhu, který vytvoříte a nahráváte pouze jednou. Aby designy uspěly, musí být dobré nebo vtipné.

Další stránkou, kde můžete prodávat vaše designerské díla printful.com.

Online prodej bude růst raketovým tempem, protože osobní prodej půjde kvůli opatření proti koronaviru stále nižší. Investovat do produktového designu se bude vyplácet.

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#3 Napište knihu

Napište knihu, oficiálně ji vydejte a do konce života pobírejte autorské honoráře z každé prodané knihy.

 Je to jednoduché: Autor napíše knihu, zajistí pro ni autorské právo a pak dostává autorský honorář za prodané výtisky.

Výplata tantiemy je však závislá na použití daného díla. Pokud autor něco napíše a nemá to komerční úspěch, tak nedostane nic.

Je však důležité si uvědomit, že aby pasivní příjem vznikl, musí se nejprve vyvinout aktivita na jeho vytvoření. V tomto případě knihy.

cena
čas

potenciál:

1.5/5

#4 Pište a prodávejte eknihy na Amazon Kindle Store

Napište e-knihu a nabídněte ji k prodeji na Amazon Kindle Store.

Pokud rádi píšete, nebude těžké napsat e-knihu o 80-100 stranách o věcech, které máte rádi. Použití platformy Amazon Kindle Direct Publishing je snadný způsob, jak dostat svou e-knihu co nejrychleji a začít vydělávat nějaké peníze!

Nikdy jste žádnou eknihu nepsali? Zkuste nástroj na tvorbu eknih go.designrr.io a vytvořte ji za 2 minuty.

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#5 Zpeněžte vaše zvukové umění

Vytvořte píseň, zvuk, sample, či jingle a prodávejte jej přes Audio SocketSound Cloud, nebo Song Freedom.

Pokud jste hudebně nakloněni, jeden nápad na generování pasivních příjmů by mohl být vytvoření jinglů, nebo hudebních skladeb, které pak můžete licencovat prostřednictvím populárních webových stránek, jako je Audio Socket, Sound Cloud nebo Song Freedom. Je jasné, že to není snadné, ale stojí za to, když přijdete s něčím skvělým.

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#6 Prodávejte práva k použití vašich fotografií

Nafoťte kvalitní fotografie a nabídněte je k prodeji na Shutterstock.com‎. Získejte pasivní příjem z prodeje vlastnických práv.

Další cestou pro pasivní příjem je využít stránky prodávající fotografie, jako je iStockPhoto a Shutter Stock, abyste mohli vydělávat peníze i když spíte.Ppokud máte zájem o úspěšné podnikání v oblasti prodeje fotografií, musíte rozumět fotografování a věcem jako je Photoshop,. Při práci v této oblasti je spousta konkurence. Nicméně, pokud máte talent pro fotografování, pak prodávat své fotografie online by mělo přijít téměř přirozeně. Pořiďte si opravdu dobrý software pro editaci fotografií a investujte do kvalitní foto vybavení.

cena
čas

potenciál:

2.9/5

#7 Prodávejte grafické šablony WordPress

Vytvořte grafickou šablonu pro WordPress, nabídněte ji do adresáře šablon WordPress.org a získejte pasivní příjem z prodaných licencí.

Jste webový designér nebo vývojář? Pokud ano, tak můžete vydělat peníze vývojem WordPress šablon.

Existuje tolik společností, které navrhují fantastická témata pro weby WordPress, aby vytvořili pasivní toky příjmů. Například lidé jako Brain Clark a Chris Pearson založili StudioPress. Pokud začínáte s tvorbou témat pro WP a stále si nejste jistí, můžete místo toho, abyste to všechno udělali sami, vytvořit tým nebo se připojit k podniku, který se již věnuje tvorbě témat pro ostatní.

Témata WordPress můžete prodávat například na Template Monster, Themeforest, Creative Market, nebo je můžete prodat pomocí vlastního webu. Stekným způsobem můžete prodávat WordPress Pluginy.

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#8 Prodávejte digitální produkty

Vytvořte HTML šablonu, program, script, plugin, nebo jiné digitální “dílo” a nabídněte je na některé z platforem pro prodej digitálních produktů.

Zde je pár příkladů digitálních produktů:

  • Placené emailové kurzy
  • Pracovní sešity a plánovače
  • Designové grafické šablony pro www stránky
  • Scripta a obsahové šablony
  • Placené virtuální workshopy
  • Vzorové XLS tabulky, sledovače a kalkulačky
cena
čas

potenciál:

3.5/5

#9 Prodávejte informační produkty

Prodávejte informační produkty a přes Fiverr.com.

Infoprodukt je to soubor hodnotných informací z daného oboru poskytnutý formou videí, článků, knihy, audia, či placených členských sekcí se směsí všeho výše uvedeného.

Zde je několik nápadů na infoprodukty:

1. Nabídněte rozhovory z odborníky, organizujte ho do užitečného infoproduktu a prodávejte ho pomocí webu.
3. Přeložte úspěšný ebook do jiného jazyka a prodávejte je přes Amazon Kindle eBooks Kindle Store.
4. Prodávejte odborné zkušenosti a výzkumy.
5. Najděte populární otázky a odpovězte na ně
6. Zaznamenejte webinář a prodávejte ho jako info produkt.
7. Zaznamenejte své dovednosti ve formě naučného videa.
8. Vytvořte audio kurz.

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#10 Prodávejte online kurzy

Vytvořte a nabídněte online kurz na Udemy.com, nebo české Seduo.cz.

Vytvoření online kurzu na Udemy je skvělý způsob, jak automatizovat část vašich peněžních toků. Existuje tolik věcí, které lze naučit prostřednictvím online kurzu. Můžete vyučovat technické dovednosti, učit optimalizaci vyhledávače, ale můžete se také rozhodnout pro výuku dalších dovedností, jako je hra na hudební nástroj, fitness cvičení, učení se novému jazyku, nebo učit fotografovat.

V roce 2020 můžete pro publikování vašich online kurzů službu Teachable.com.

cena
čas

potenciál:

3.5/5

#11 Monetizujte vlastní videa na YouTube kanálu

Natočte video, publikujte ho na svém YouTube kanálu a zpeněžněte pomocí reklam Google AdSense.

Od roku 2018 platí, že autoři Youtube kanálů musejí zajistit, aby v 12 měsících zpětně měli alespoň 4000 hodin zhlédnutého času a 1000 odběratelů.
lu. Pokud dosáhnete těchto hodnot, Google vám u videa umožní videa monetizovat. Youtube (Google) vám za to vyplatí okolo 50 % čistých příjmů, které získá z reklamy zobrazené prostřednictvím vašieho video obsahu. Vliv na výši tohoto pasivního výdělku mají faktory jako typ odvětví, konkurenčnost trhu, z jaké země jsou diváci apod. Na českém trhu přibližně platí, že za 1000 shlédnutí dostanete okolo 10 Kč.
cena
čas

potenciál:

2.9/5

#12 Sdílejte vlastní soubory za peníze

Získejte pasivní příjem sdílením vlastních souborů.

Znáte služby jako RapidShare.com, ShareCash.org, Depositfiles.com, Uploading.com, nebo české Ulozto.cz? Máte-li nějaké soubory, které můžete sdílet, pak nahrajte vaše soubory na některý z těchto webů a vydělávejte pasivní peníze za to, že si je někdo stáhne.

cena
čas

potenciál:

2.1/5

#13 Provozujte Obsahové weby

Vytvořte “věčný obsah” a monetizujte ho pomocí Google AdSense.

Vytvořte web s Evergreen obsahem. Zajistěte mu pravidelnou návštěvnost z neplaceného fulltextového vyhledávání a vydělávejte pasivní peníze za zprostředkování prodeje reklamy Google AdSense.

Obchodní model těchto stránek je založen na pronájmu reklamní plochy. U stránky je umístěna reklama, na kterou když uživatel klikne, tak majitel těchto stránek získá provizi za proklik na reklamu.
cena
čas

potenciál:

3/5

#14 Provozujte Členské stránky

Vydělávejte poskytováním informací a know how. Získejte pasivní příjem z prodeje členství.

Vlastnictví členských stránek přináší mnoho výhod. Nejen že poskytuje pravidelný příjem , ale navíc posiluje důvěru, loajalitu, autoritu a důvěryhodnost.  Není potřeba fyzického produktu. Nemusíte držet sklad, neřešíte logistiku, neřešíte reklamace. Pracujete pouze s informacemi.

Vytvoření profitabilní členské stránky je časově náročná a riziková záležitost. Pokud nedoručíte to, co slibujete, musíte nejen vracet peníze, ale pravděpodobně ztratíte i vaši pověst. Jde o velký závazek. Vytvořit kvalitní obsah, který bude přinášet trvalou hodnotu vyžaduje úsilí a odborné znalosti.

oskytujte j

cena
čas

potenciál:

4/5